Barisan pertama Peugeot 408 baharu diserahkan pada pelanggan

oleh Firdaus Razani|
PEUGEOT Malaysia dengan bangganya meraikan dan menyerahkan kumpulan pertama penghantaran PEUGEOT 408 serba baharu kepada sembilan pemilik pertama di Malaysia.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Penghantaran kenderaan ini berlangsung di Malaysia Autoshow 2024 di mana kesemua sembilan pemilik bangga menerima dan memandu pulang PEUGEOT 408 serba baharu mereka sejak membuat tempahan pada pertengahan April.

PEUGEOT 408 serba baharu telah menerima maklum balas positif dan menjana minat yang positif, dengan lebih 300 tempahan.

 

408

 

Kiraan sejak pengambilan pesanan bermula di mana 60 peratus adalah untuk varian GT, 22 peratus untuk Premium dan 18 peratus untuk Allure.

Ini adalah bukti permintaan pasaran dan populariti kereta itu kerana PEUGEOT 408 serba baharu benar-benar berada dalam segmen tersendiri.

Pengarah Urusan Stellantis Malaysia, Jamie Francis Morais, berkata, “Hari ini menandakan titik permulaan dalam cerita PEUGEOT 408 ketika kami mula menghantar pesanan pelanggan.

“Maklum balas dan respons adalah positif, dan kami berharap untuk mengekalkan dan mengikuti momentum 408.” katanya.

Kagum dengan PEUGEOT 408 baharu, Kedutaan Besar Perancis ke Malaysia, telah memilih PEUGEOT 408 GT sebagai kenderaan rasmi kedutaan.

 

408

 

Hadir semasa pelancaran rasmi, beliau memuji dan melahirkan rasa kagum terhadap reka bentuk avant-garde dan teknologi inovatif yang dijelmakan oleh PEUGEOT 408 sebelum memilihnya sebagai kereta rasmi kedutaan.

Pengendorsan berprestij daripada Duta Besar Perancis ini sendiri menjadi bukti kuat kepada daya tarikan yang tidak dapat dinafikan dari PEUGEOT 408 baharu.

Menampilkan bahagian luar yang direka bentuk semula sepenuhnya dengan pelbagai teknologi baharu, PEUGEOT 408 serba baharu merangkumi ‘The Language of Attraction’.

Ia menggabungkan identiti singa yang unik di seluruh siluet fastback dinamiknya, membayangkan arah reka bentuk masa hadapan untuk kenderaan PEUGEOT.

Berita Berkenaan

Informasi
Sejak dilancarkan pada penghujung April, PEUGEOT 408 telah menerima maklum balas positif dengan…
Model Terbaharu
PEUGEOT 408 serba baharu menyerlahkan perubahan radikal berbanding model terdahulu yang…
Berita Domestik
Antara model baharu yang dimaksudkan itu termasuklah Peugoet 408, serta crossover elektrik e-2008…