BYD SHARK - TRAK PIKAP PERTAMA BYD, GAMBAR JELAS TERDEDAH

oleh Firdaus Razani|
Trak pikap tenaga baharu pertama BYD telah dinamakan secara rasmi sebagai BYD Shark dan dibina di atas platform offroad super hibrid DMO.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Menurut syarikat BYD juga, BYD Shark akan dijual secara global.

Pada Ogos 2023, BYD mengumumkan platform DMO sewaktu memperkenalkan sub-jenama Fang Cheng Bao, di mana huruf DM bermaksud Dual Mode dan O bermaksud off-road.

BYD mendedahkan poster dengan menunjukkan "BYD Shark with DMO technology coming soon."

 

byd

 

Walaupun poster tersebut telah tersebar di internet dan laman sosial namun gambaran jelas BYD Shark tanpa berselindung telah terdedah.

Beberapa minggu lalu, BYD mendedahkan imej teaser rasmi pertama yang tertutup dengan penyamaran daripada belakang hingga belakang.

 

byd

 

Namun, tidak jelas mengapa BYD mendedahkannya kini tanpa penyamaran di jalan awam.

Spyshot baharu itu mempamerkan hampir setiap butiran luaran BYD ute di laman Instagram AutoDinamico.

 

 

Manakala imej yang disiarkan ke kumpulan Facebook BYD EV Owners Australia mendedahkan bahagian dalam spesifikasi pengeluarannya, yang hanya berubah dari segi kualiti sejak kami pertama kali melihatnya pada bulan Februari.

 

byd

 

Kedua-dua bahagian dalam dan luaran ditakrifkan oleh motif segi empat sama mereka, dengan hampir setiap perincian terdiri daripada garis lurus dan sudut tajam.

Bahagian hadapan ditampilkan dengan jalur lampu lebar penuh atau kemasan krom, dilengkapi di bahagian belakang dengan jalur merah padan yang menghubungkan gugusan lampu ekor.

 

byd

 

Manakala di dalam kabin terdapat dua paparan skrin lebar, satu untuk pemandu, satu lagi terletak sebagai paparan skrin tengah- ditetapkan pada papan pemuka dua tingkat yang terdiri daripada kotak sarung tangan dwi, jahitan merah dan konsol tengah dinaikkan.

 

Laporan lanjut di CarSales Australia

 

SUMBER :  CNEvPost, CarSales Australia

Berita Berkenaan

Model Terbaharu
BYD Shark dilaporkan lebih berkuasa dan lebih pantas daripada enjin petrol turbo berkembar V6 Ford…