Denda RM600 jika letak kenderaan sesuka hati semasa solat Tarawih

oleh Penyumbang Rencana|
gambar hiasan
Polis Abu Dhabi menyeru pengguna jalan raya untuk mengelak daripada meletak kenderaan secara rawak semasa waktu solat, termasuk ketika menunaikan solat sunat Tarawih.


Pihak berkuasa telah mengeluarkan amaran kepada pemandu terhadap bahaya tidak meletak kenderaan di kawasan yang ditetapkan.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

 

Di bawah Undang-Undang Lalu Lintas Persekutuan dalam Perkara 62, gagal mematuhi peraturan lalu lintas boleh dikenakan denda Dh500 (RM600).

Polis Abu Dhabi dengan kerjasama Media Abu Dhabi, telah melancarkan musim ketiga rancangan televisyen, 'Bulan Ketaatan dan Komitmen Kami'.

Program itu bertujuan untuk menyebarkan kesedaran dalam kalangan orang ramai semasa bulan Ramadan bagi menggalakkan amalan positif yang akan meningkatkan keselamatan dan keselamatan.

"Tempat letak kereta secara rawak berhampiran masjid semasa Tarawih dan solat lain adalah tingkah laku yang tidak beradab," kata polis Abu Dhabi dalam salah satu siaran media.

Justeru, pemandu digesa mengelak daripada meletakkan kenderaan mereka secara tidak bertanggungjawab, kerana ia akan menghalang aliran trafik di pintu masuk dan keluar masjid.

 

Agensi

Berita Berkenaan

Berita Global
CYVN Holdings, syarikat pelaburan itu akan membeli 294 juta saham Nio yang akan dikeluarkan pada…
Berita Global
Sorotan utama Phantom Astrum sudah semestinya pameran Sapphire Astrum Gallery yang dihasilkan khas…
Berita Global
Antara yang menarik perhatian penulis ialah diorama slot car perlumbaan Formula Satu yang bakal…