Jualan tahun 2024 UMW Toyota cecah 39,211 unit, 8,422 unit terjual pada bulan Mei

oleh Danial Yasin Suhaimi|
UMW Toyota Motor Sdn Bhd (UMWT) terus mempamerkan prestasi positif dengan mencatat jumlah jualan 8,422 unit (Toyota+Lexus) pada bulan Mei.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Dengan pencapaian jumlah jualan Mei itu, angka jualan tahun 2024 UMW Toyota kini mencatatkan jumlah 39,211 unit.

Dalam masa yang sama, komitmen UMWT terhadap komuniti dan kelestarian alam sekitar ditunjukkan melalui Program Toyota Eco Youth (TEY) ke-23, dilancarkan dengan kerjasama Kementerian Pendidikan.

Program peringkat kebangsaan itu memperkasakan pelajar berumur 13 hingga 17 tahun dari 16 sekolah seluruh negara, memberi tumpuan kepada 8 Langkah Kaedah Penyelesaian Masalah (PSM) Toyota untuk menggalakkan pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah.

 

2

 

Sejak penubuhannya pada 2001, TEY telah melibatkan lebih 300,000 pelajar dari 521 sekolah, memupuk warisan alam sekitar
kepengurusan.

TEY 2024/2025 dengan hadiah wang tunai berjumlah sehingga RM80,000, memberi insentif kepada penyelesaian inovatif dan sejajar dengan pelan tindakan alam sekitar UMWT untuk mencapai sifar pelepasan CO2 menjelang 2050.

Presiden UMWT, Datuk Ravindran K. berkata, “Prestasi kukuh kami pada bulan Mei menyerlahkan kegigihan komitmen kami untuk menyediakan kenderaan dan perkhidmatan yang luar biasa bagi memenuhi pelbagai keperluan pelanggan kami."

"Kejayaan program komuniti mengukuhkan dedikasi kami terhadap kelestarian alam sekitar dan tanggungjawab sosial, mengukuhkan peranan kami sebagai peneraju dalam industri automotif dan menjelmakan falsafah "Move Your World".

 

3

 

Di samping itu, UMW Toyota turut melancarkan promosi "Peace Of Mind" untuk bulan Jun, di mana ia menawarkan pembiayaan sehingga 100 peratus untuk model terpilih.

Pelanggan juga dapat menikmati penjimatan promosi yang luas, termasuk sehingga RM7,500 untuk Yaris Baharu, dengan ansuran pembelian bulanan bermula dari hanya RM688 untuk Vios serba baharu.

Memantapkan lagi servis selepas jualan, Program Toyota Service Savers menawarkan kemudahan ansuran bulanan bermula dari serendah RM31.

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Dalam pada itu, syarikat Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) masih lagi mengekalkan…