Operasi Samseng Jalanan: Dua anggota polis maut ketika kejar mat rempit

oleh SALINA JALIL|
Dua anggota polis maut selepas terbabit kemalangan ketika mengejar suspek lumba haram dalam Operasi Samseng Jalanan di Kilometer 24.4 Lebuhraya Sistem Lingkaran Kajang (SILK) dari arah Kajang menghala ke Putrajaya, awal pagi tadi.


Dalam kejadian kira-kira pukul 1.30 pagi itu, kedua-dua mangsa yang maut iaitu Sarjan Mohd. Arifah Md Yassin, 36, dan Konstabel Mohd. Muradzi Mohd Nawi,26 dilaporkan meninggal dunia di tempat kejadian.

 

Difahamkan kedua-dua mereka bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang yang mana Mohd. Arifah bertugas di Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (BSPT) manakala rakannya, Mohd. Muradzi bertugas di Cawangan Jenayah (D4).

 

Mengesahkan kejadian itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, ketika kejadian, mereka sedang bersama-sama melakukan tugas dalam Operasi Samseng Jalanan BSPT IPD Kajang di laluan terbabit yang sering digunakan samseng jalanan untuk berlumba.

 

“Kedua-dua mangsa, masing-masing menunggang motosikal jenis Yamaha 115Z dan Yamaha RXZ mengejar suspek lumba haram dalam operasi itu.

 

“Ketika sedang mengejar, mangsa yang menunggang Yamaha 115Z dari arah Kajang bertembung dengan motosikal rakannya,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

 

 

 

Utusan Online

Berita Berkenaan

Berita Domestik
  "Polis Pulau Pinang sebelum ini membuka Kertas Siasatan Tatatertib (KST) ke atas dua anggota…
Berita Domestik
  Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Negeri Sembilan, Superintendan Shafie…
Berita Domestik
    Difahamkan penunggang-penunggang motosikal itu bergerak secara konvoi dari beberapa buah…