Pesanan makanan ‘prank’ bernilai hampir RM500 dihantar ke pejabat Bateriku.com

oleh SALINA JALIL|
Susulan tular pekerja kontrak syarikat Bateriku.com., syarikat itu menerima ‘prank’ pesanan makanan yang dihantar ke alamatnya.


Dalam satu kenyataan, Bateriku.com berkata, penghantaran makanan itu dilakukan secara sengaja oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang telah menyusahkan 15 penghantar makanan Foodpanda kira-kira pukul 1.30 tengah hari semalam.
KTM aspiRC MREC Banner Campaign October 2023
HONDA CITY MREC Banner Campaign November 2023

 

Kesemua penghantar makanan menyatakan bahawa mereka menerima pesanan ‘prank’ yang beralamat di pejabat kami dimana mereka menunjukan bukti pesanan makanan di aplikasi mereka.

 

“Kesemua jenis pambayaran untuk pesanan makananan yang ditempah adalah secara tunai berjumlah hampir RM500,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

 

Ujarnya, pihak Bateriku.com telah memaklumkan kepada Foodpanda untuk menghentikan sebarang penghantaran makanan kepada alamat syarikat tersebut.

 

 

Bagaimanapun, niat pihak yang tidak bertanggungjawab itu tidak tercapai apabila Foodpanda tidak mengenakan sebarang caj pembayaran.

 

“Apa lagi rezeki jangan ditolak, kebetulan waktu makan tengah hari.

 

“Kesudahannya, makanan yang dipesan oleh ‘prankster’ tadi, sama-sama dikendurikan oleh ‘rider’ Foodpanda dan Hero Bateriku,” tambahnya.

 

Kosmo! semalam melaporkan, tindakan seorang lelaki yang menuduh penghantar makanan mencuri air yang dipesannya melalui aplikasi GrabFood akhirnya membawa padah apabila dia digantung kerja serta-merta oleh majikannya yang juga syarikat Bateriku.com.

 

 

-Terima kasih Foodpanda kerana bersedekah kepada mereka yang tidak bersalah.-

 

 

 

Kosmo