Porsche Malaysia raikan Porsche Cayenne pemasangan tempatan ke-1,000

oleh Danial Yasin Suhaimi|
Diwakili oleh Sime Darby Auto Performance, Porsche Malaysia telah meraikan peristiwa penting apabila Porsche Cayenne ke-1,000 telah dikeluarkan di barisan pengeluaran di kemudahan pemasanganny, di Inokom di Kulim, Kedah.
BHPETROL Euro5 Diesel MREC Banner Campaign Sep 2023

Sejak perasmian kemudahan pemasangan tempatan pertama untuk Porsche di luar Eropah pada Mac 2022, Porsche Cayenne telah menghubungkan impian kereta sport untuk ramai peminat Porsche Malaysia.

 

2

 

Porsche Cayenne juga telah meraikan hari lahirnya yang ke-20 pada 2022, dan sepanjang tahun dengan setiap generasi berturut-turut, ia telah menjadi ahli penting dalam keluarga Porsche.

Porsche Cayenne terbaharu meneruskan legasi hebat itu dengan keupayaan luar jalan, dinamik di atas jalan dan kelengkapan mewah untuk mencipta kebolehan yang jelas.

 

3

 

Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby Auto Performance, Christopher Hunter berkata, “Kami sangat berbesar hati untuk mencapai kejayaan ini dengan Cayenne pemasangan tempatan, sekali lagi mengesahkan bahawa SUV Porsche kekal menjadi kegemaran pelanggan kami."

"Kemudahan pemasangan tempatan kami di Inokom terus menyokong pertumbuhan kami, untuk memenuhi permintaan daripada peminat kereta sport di Malaysia."

 

4


 
"Pertumbuhan dalam permintaan ini juga bercakap tentang kualiti tinggi kami – bukti bahawa Porsche dibina mengikut standard tertinggi”.

 

Berita Berkenaan

Model Terbaharu
Didedahkan secara rasmi bertempat di acara pameran Auto Shanghai 2023, Cayenne 2024 didatangkan…
Pelancaran
Perasmian model tersebut disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby Auto Performance,…
Berita Domestik
Penambahbaikan baharu itu menekankan lagi komitmen Sime Darby terhadap alam sekitar, dimana ia…