Porsche Malaysia raikan Porsche Cayenne pemasangan tempatan ke-1,000

oleh Danial Yasin Suhaimi|
Diwakili oleh Sime Darby Auto Performance, Porsche Malaysia telah meraikan peristiwa penting apabila Porsche Cayenne ke-1,000 telah dikeluarkan di barisan pengeluaran di kemudahan pemasanganny, di Inokom di Kulim, Kedah.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Sejak perasmian kemudahan pemasangan tempatan pertama untuk Porsche di luar Eropah pada Mac 2022, Porsche Cayenne telah menghubungkan impian kereta sport untuk ramai peminat Porsche Malaysia.

 

2

 

Porsche Cayenne juga telah meraikan hari lahirnya yang ke-20 pada 2022, dan sepanjang tahun dengan setiap generasi berturut-turut, ia telah menjadi ahli penting dalam keluarga Porsche.

Porsche Cayenne terbaharu meneruskan legasi hebat itu dengan keupayaan luar jalan, dinamik di atas jalan dan kelengkapan mewah untuk mencipta kebolehan yang jelas.

 

3

 

Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby Auto Performance, Christopher Hunter berkata, “Kami sangat berbesar hati untuk mencapai kejayaan ini dengan Cayenne pemasangan tempatan, sekali lagi mengesahkan bahawa SUV Porsche kekal menjadi kegemaran pelanggan kami."

"Kemudahan pemasangan tempatan kami di Inokom terus menyokong pertumbuhan kami, untuk memenuhi permintaan daripada peminat kereta sport di Malaysia."

 

4


 
"Pertumbuhan dalam permintaan ini juga bercakap tentang kualiti tinggi kami – bukti bahawa Porsche dibina mengikut standard tertinggi”.

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Ia diadakan sempena Hari Wanita Antarabangsa, kerjasama itu memupuk dialog dengan jurugambar wanita…
Berita Domestik
Jika dilihat semula pada sejarah jenama Porsche 75 tahun dahulu, ia merupakan sebuah impian yang…
Telah Diuji
Ia bertujuan untuk memberikan peluang kepada para pengamal media serta individu pempengaruh…