Proton rasmi pembukaan pusat pameran bertaraf 3S di Kluang

oleh Mohamad Hanif|

Street Car Sdn Bhd (Street Car) secara rasminya membuka cawangan pengedar 3S PROTON yang
pertama di Kluang yang menampilkan warna Identiti Korporat Syarikat (CI) yang baharu. Majlis telah dirasmikan oleh Dr Li Chunrong, Ketua Pegawai Eksekutif PROTON, dan turut dihadiri oleh barisan Pengarah Street Car dan ahli pengurusan kanan PROTON.

Street Car telah menjadi pengedar PROTON sejak sembilan tahun yang lalu, memulakan perniagaan sebagai pengedar cawangan 1S di Johor Bharu. Untuk mengembangkan lagi perniagaannya bersama PROTON dan untuk memenuhi keperluan pasaran semasa bagi sebuah pusat sehenti, mereka mengambil keputusan untuk membuka sebuah cawangan 3S baharu di pusat bandar Kluang.

Cawangan tersebut bernilai RM3.5 juta, berkeluasan sebesar 827 meter persegi dan dilengkapi dengan Wi-Fi percuma, ruangan minuman, ruang rehat pelanggan, 4 petak penyelenggaraan dan 4 pengangkat serta ruang parkir luas yang disediakan untuk pelanggan.

 


Menurut Soong Chai Huat, Pengarah Urusan Street Car Sdn Bhd, "Keputusan yang diambil untuk membuka cawangan 3S baharu di Kluang adalah satu keputusan yang mudah kerana kami mendapati tempat ini mempunyai potensi perniagaan yang besar.

"Sebagai seorang pengedar, saya melihat perubahan positif pelanggan terhadap PROTON sejak pelancaran Proton X70.

"Ramai antara mereka yang telah mengulas tentang betapa kagumnya mereka dengan model tersebut dan bagaimana ciri-ciri pintar yang dilengkapi pada model itu adalah yang terbaik berbanding mana-mana pesaing yang lain, justeru membuatkan Proton X70 telah benar-benar meletakkan jenama itu kembali menarik perhatian, dan saya berharap dapat meraih keuntungan dengan kelebihan yang ada".

Sebanyak 75 cawangan baharu dan yang dinaik taraf telah beroperasi di seluruh negara PROTON, dalam usahanya untuk meningkatkan pengalaman pemilikan produknya, kini mempunyai 75 cawangan 3S/4S beroperasi di seluruh negara.

Jumlah tersebut meletakkan Syarikat menjadi yang pertama mempunyai cawangan 3S/4S yang paling banyak bagi jenama automotif di Malaysia.
 


"Untuk mengembangkan lagi perniagaan kami, kami memerlukan cawangan 3S/4S yang lengkap untuk beroperasi. Ini adalah penting kerana kami perlu memudahkan pelanggan untuk berkunjung ke cawangan kami bagi keperluan jualan dan servis yang diperlukan.

"Dari awal lagi, kami faham bahawa pelanggan merupakan keutamaan dalam keseluruhan perniagaan kami jadi setiap keputusan yang diambil adalah untuk memastikan kepuasan pelanggan yang optimum," kata Dr. Li Chunrong 

Add new comment

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Terletak di Jalan IMJ1, Taman Industri Malim Jaya, pusat pameran 3S ini merupakan sebahagian…
Berita Domestik
Menurut Presiden dan CEO Perodua, Dato' Zainal Abidin Ahmad berkata, "kami juga ingin mengumumkan…
Berita Domestik
Bagi memastikan tahap keselamatan dan kesihatan para pekerja serta pelanggan, beberapa langkah…