Shell Helix Eco 0W 20 baharu - minyak enjin sintetik sepenuhnya untuk kereta kompak!

oleh SALINA JALIL|
Shell Malaysia Trading Sdn Bhd telah melancarkan Shell Helix ECO 0W 20 , minyak enjin sintetik sepenuhnya berkelikatan rendah yang baharu untuk memenuhi keperluan kereta kompak moden dengan kapasiti enjin di bawah 1,200 cc yang kian bertambah di jalan-jalan di Malaysia.

 

Minyak enjin Shell Helix ECO 0W 20 baharu ini menjanjikan ekonomi bahan api yang lebih baik dan perlindungan yang unggul terhadap kehausan dan geseran bagi bahagian enjin. Ia juga mempunyai formula dengan kadar penyejatan rendah yang sentiasa membantu melincir dan melindungi enjin dengan baik.

 

May Tan, Pengurus Besar Pemasaran, Shell Lubricants berkata, “Shell Helix ECO yang baharu dengan kelikatannya yang lebih rendah, dapat membantu mengurangkan penggunaan bahan api dan memastikan pemanduan yang lebih lancar.

Kini pemilik kereta boleh menikmati penjimatan dari segi kos penyenggaraan yang lebih rendah kerana ia adalah minyak enjin premium sintetik sepenuhnya yang berupaya membersihkan enjin anda di samping memberikan perlindungan enjin yang optimum sehingga penukaran minyak yang seterusnya.” 

 

Ia didatangkan dalam pek 3.5 liter yang sesuai digunakan bagi sekali penukaran minyak, harga runcit bagi Shell Helix ECO 0W 20 baharu ialah RM143.50 di Semenanjung Malaysia dan RM144.20 untuk Sabah dan Sarawak dan boleh didapati di bengkel-bengkel Shell Helix yang berdaftar di seluruh negara.

 

Sempena pelancarannya di Malaysia, setiap pek 3.5 liter Shell Helix ECO 0W 20 ‘Untuk Pasaran Malaysia’ yang tulen didatangkan dengan pelindung matahari percuma. Tawaran ini sah dari 1 Mac 2020 sementara stok masih ada.