Tunku Putera Johor kemalangan di GT Australia

oleh Penyumbang Rencana|
gambar dari Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar
Tunku Putera Johor, Tunku Abu Bakar Sultan Ibrahim terlibat dalam kemalangan semasa pusingan kelayakan GT World Challenge Australia apabila kereta dipandunya terbabas dan terbalik di litar Mount Panorama, Bathurst, New South Wales, Australia, pada Sabtu.


Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerusi Facebook rasmi milik baginda memaklumkan, Tunku Abu Bakar tidak mengalami sebarang kecederaan dan menzahirkan rasa syukur serta memberikan kata semangat kepada anakandanya itu.
NISSAN MREC Banner Campaign Mar

 

"Saya bersyukur Tunku Putera tidak cedera. Pastinya tengah terkejut, tetapi dia ok. Saya memberitahunya untuk terus kuatkan semangat, teruskan usaha dan harumkan nama Johor.

 

"Dia hampir melayakkan diri di tempat ketiga untuk perlumbaan esok, dan ia adalah penampilan pertama Tunku Abu Bakar di litar itu. Dia dan Tunku Panglima, Tunku Abdul Rahman menunjukkan potensi serta persembahan yang baik.

 

"Semoga kita mendapat keputusan yang baik esok," titah baginda.

 

Menerusi hantaran itu, baginda bertitah, pemanduan lebih 200 kilometer sejam melalui bahagian McPhillamy Park litar itu menyebabkan Tunku Abu Bakar hilang kawalan dan terbabas ke penghadang tayar sebelum kereta Mercedez Benz GT3 yang dipandunya terbalik.

 

"Orang ramai menarik nafas lega sejurus melihat YAM Tunku Abu Bakar berjaya mengeluarkan diri dari kereta dan menunjukkan tanda 'peace' kepada penonton sebelum menaiki kenderaan kakitangan litar dan perubatan," titah baginda.

 

 

hantaran
tangkaplayar dari Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar