Sebahagian Jambatan Kedua Pulau Pinang ditutup 16 September

oleh Penyumbang Rencana|
gambar hiasan
Jambatan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah atau lebih dikenali sebagai Jambatan Kedua Pulau Pinang akan ditutup sebahagian bagi memberi laluan kepada program Cultural Night Run @ Penang 2nd Bridge pada 17 September ini.

Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB) dalam kenyataannya berkata, penutupan sementara itu melibatkan laluan dari arah Batu Maung ke Batu Kawan.
KTM aspiRC MREC Banner Campaign October 2023
HONDA CITY MREC Banner Campaign November 2023

 

Katanya, laluan sehala keluar pulau dari arah Batu Maung ke Batu Kawan akan ditutup bermula jam 6 petang (16 September) hingga jam 2 pagi pada 17 September.

Bagaimanapun kata JKSB, laluan keluar dari Bandar Cassia (Plaza Tol C) ke Lebuh Raya Utara Selatan dan laluan masuk ke pulau dari arah Batu Kawan ke Batu Maung (Plaza A, Plaza B Bandar Cassia dan Plaza JK2PP) dibuka seperti biasa.

"Penutupan sementara sebahagian jambatan ini adalah untuk program Cultural Night Run @ Penang 2nd Bridge. Laluan yang terjejas akan dibuka dan beroperasi seperti biasa selepas tamat acara larian tersebut.

"Sehubungan itu, JKSB menasihatkan orang ramai supaya menggunakan Jambatan Pulau Pinang sebagai laluan alternatif keluar pulau dan mematuhi semua papan tanda serta arahan yang diberikan.

"Terima kasih kepada semua pengguna lebuh raya atas perhatian dan kerjasama yang diberikan. Pengguna juga boleh menghubungi Hotline JKSB di talian 1300-30-2828 untuk mendapatkan maklumat trafik atau ingin mendapatkan bantuan jika berlaku kecemasan," katanya pada Isnin.

 

Astro Awani

Berita Berkenaan

Informasi
"Kedua-dua lorong manual RFID itu boleh dilalui pada waktu puncak pada hari Isnin hingga Jumaat…
Berita Domestik
  "Catatan pada video itu dilihat palsu dan boleh menimbulkan kegusaran serta salah faham dalam…
Informasi
“Walau bagaimanapun, laluan keluar dari Bandar Cassia (Plaza Tol C) ke Lebuh Raya Utara-Selatan dan…