Touch n’ Go perkenal kempen penyelesaian mobiliti bersepadu untuk rakyat Penang

oleh Penyumbang Rencana|
Touch n Go telah melancarkan kempen “Touch n Go Walao Eh Just in Penang” bagi menggalakkan rakyat negeri tersebut mengunakan perkhidmatan mobiliti bersepadu seperti tol, transit dan tempat letak kereta secara pembayaran tanpa tunai.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Ketua Pegawai Eksekutif Touch ‘n Go Sdn Bhd, Praba Sangarajoo, menyampaikan tanda penghargaan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, YAB Chow Kon Yeow, dengan YB Zairil Khir Johari, EXCO Infrastruktur, Pengangkutan dan Digital Negeri Pulau Pinang hadir.

Kempen tersebut yang dirasmikan di Hotel Royale Chulan, Georgetown turut dihadiri Ketua Menteri Pulau Pinang, YAB Chow Kon Yeow sebagai tetamu dan turut dihadiri oleh pegawai negeri Pulau Pinang, dan pelbagai Kerajaan agensi.

 

2

 

Kempen Touch ‘n Go Walao Eh Just in Penang itu akan berlangsung selama 3 bulan mulai sekarang sehingga December 2023, yang hanya merentasi pelbagai lokasi di Pulau Pinang dan Seberang Perai sahaja.

Bertujuan untuk memperkenalkan penyelesaian mobiliti kepada rakyat Pulau Pinang melalui tag RFID atau kad Touch n’ Go, sebuah trak mudah alih yang dipasang khas akan diletakkan di lokasi utama, di mana rakyat Pulau Pinang berpeluang menikmati tawaran kempen istimewa pada tag RFID serta membeli kad Touch 'n Go yang eksklusif.

Ketua Pegawai Eksekutif Touch ‘n Go, Praba Sangarajoo berkata, “Pulau Pinang mempunyai objektif yang jelas untuk membina infrastruktur digital yang berdaya tahan menjelang 2030."

 

3

 

"Memandangkan peranan penting pengangkutan itu bermain dalam pembangunan mana-mana bandar atau wilayah, ekosistem mobiliti yang cekap bukan sahaja meningkatkan kualiti hidup penduduk tetapi juga memacu pertumbuhan ekonomi dan alam sekitar kelestarian.

Pada majlis itu, Praba turut menyampaikan cek bernilai RM50,000 kepada YAB Chow Kon Yeow, sebagai sumbangan kepada Jabatan Kebajikan Malaysia untuk pembangunan inisiatif utama dan program yang memberi tumpuan kepada kemasukan digital dan celik teknologi untuk pelbagai komuniti tempatan.

Cek berjumlah RM15,000 juga telah disampaikan kepada Penang Heritage Trust untuk pemeliharaan dan pemuliharaan bangunan warisan di Pulau Pinang.

 

Penulis: Firdaus Razani

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Touch ’n Go dan PSKLM turut bekerjasama bersama MHA dan PLUS untuk menjalankan inisiatif unik itu…
Berita Domestik
Ketua Pegawai Operasi TNGD, Alan Ni, berkata langkah itu diambil bagi mengekang pengeluaran wang…
Berita Domestik
Rumah untuk Kanak-Kanak oleh Rumah Charis merupakan rumah perlindungan 22 gadis daripada latar…