TOUCH ’N GO SAMBUT KRISMAS DI RUMAH KANAK-KANAK DALAM USAHA UNTUK PEMERKASAAN WANITA

oleh Firdaus Razani|
Touch 'n Go Sdn Bhd (“Touch 'n Go”) menyambut kegembiraan Krismas di Rumah untuk Kanak-kanak oleh Rumah Charis melalui sesi pemberian dan perkongsian oleh Ketua Pegawai Pembangunan Korporat Touch 'n Go, Lum Joy Deng serta 15 sukarelawan daripada syarikat itu.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Rumah untuk Kanak-Kanak oleh Rumah Charis merupakan rumah perlindungan 22 gadis daripada latar belakang yang kurang bernasib baik yang diasaskan pada tahun 1988 oleh Pendeta Dr. Teo How Ken.

Joy dan para sukarelawan mencipta suasana kemesraan dan perayaan untuk gadis-gadis berusia antara 4 hingga 22 tahun dan menjalankan beberapa aktiviti perayaan Krismas bersama mereka serta menikmati jamuan perayaan disediakan oleh sukarelawan.

Selepas aktiviti perayaan tersebut, sesi perkongsian antara penghuni rumah tersebut bersama Joy, di mana mereka berkongsi perbualan yang lebih mendalam tentang harapan, cabaran dan aspirasi mereka.

 

tng

 

Joy turut memberikan pandangan tentang peluang kerjaya untuk mereka pada masa hadapan dan berkongsi serba sedikit tips untuk memperbaiki diri setiap hari.

“Wanita memberi sumbangan besar kepada ekonomi, sama ada dalam perniagaan sebagai usahawan atau sebagai pekerja.”

Oleh itu, adalah wajar kami terus menyumbang untuk mewujudkan dunia yang ideal di mana gadis muda, yang merupakan tonggak masa depan kami, diberi kuasa untuk mencapai impian mereka,” kata Joy.

Sebelum lawatan ke rumah, pekerja Touch 'n Go mengadakan acara “Secret Santa” untuk mengumpul hadiah dan barangan lain untuk rumah tersebut dan cara itu menggalakkan penglibatan pekerja dalam semangat memberi kembali kepada masyarakat.

 

tng

 

Selain sesi sumbangan barangan keperluan, Touch ‘n Go turut menyumbang RM5,000 untuk menampung keseluruhan kebajikan kanak-kanak serta kos penyelenggaraan rumah.

Pengasas & Pengarah Eksekutif Rumah Charis, Rev. Dr. Teo How Ken mezahirkan rasa terima kasihnya atas usaha sukarelawan Touch ‘n Go dalam menjadikan Krismas di rumah kebajikan tersebut tidak dapat dilupakan.

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Touch ’n Go dan PSKLM turut bekerjasama bersama MHA dan PLUS untuk menjalankan inisiatif unik itu…
Berita Domestik
Ketua Pegawai Operasi TNGD, Alan Ni, berkata langkah itu diambil bagi mengekang pengeluaran wang…
Berita Domestik
Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa memperdaya pekerja tujuh stesen minyak untuk menunjukkan…