BYD SEAL TERJUAL LEBIH 1,300 UNIT DALAM MASA 4 HARI

oleh Firdaus Razani|
Sime Darby Motors (SDM) selaku pengedar rasmi BYD menyaksikan model kenderaan elektrik (EV) sedan terbaharu iaitu BYD SEAL berjaya mengumpul lebih 1,300 jualan dalam masa empat hari.
PERODUA MREC Banner Campaign February 2024
MITSUBISHI RAYA PROMO MREC Banner Campaign March 2024 - 01

Disebabkan permintaan yang menggalakan untuk model BYD SEAL tersebut, BYD Malaysia mengumumkan pelanjutan kempen tempahan awalnya sehingga 3 Mac 2024 ini.

 

byd seal

 

Pelanggan yang membuat tempahan melalui laman web rasmi atau di bilik pameran BYD sebelum akhir 3 Mac akan menerima kemudahan pengecasan Gentari atau ChargEV percuma bernilai RM800.

Pengarah Urusan, Asia Tenggara, SDM, Jeffrey Gan berkata, “Sambutan daripada rakyat Malaysia jelas menunjukkan kesediaan mereka untuk menerima kenderaan elektrik (EV) daripada BYD.

“Pencapaian ini juga menandakan satu lagi kejayaan dalam evolusi teguh pasaran EV negara.” katanya.

 

byd seal

 

Beliau turut menerima maklum balas positif daripada peminat mengenai BYD SEAL melalui kualiti yang unggul dan prestasi luar biasa, ditambah pula dengan strategi penetapan harga yang sangat kompetitif.

Tambahan pula, rangkaian BYD yang komprehensif yang merentasi semua wilayah, memastikan perkhidmatan yang cemerlang untuk semua pelanggan, ia menekankan keyakinan pelanggan dalam produk BYD di Malaysia.

 

byd seal

 

Salah seorang pembeli BYD SEAL, Calvin Goh berkongsi, “Reka bentuk BYD SEAL sangat menarik, berbanding sedan elektrik dengan kadar harga yang sama.

“Pengalaman memandu semasa pandu uji sangat tenang dan lancar sehingga saya memutuskan selepas itu ini adalah EV yang saya ingin beli.”katanya.

Selain itu juga, BYD Malaysia dan SDM turut menawarkan pakej selepas jualan untuk model BYD SEAL yang dibuat khas untuk meningkatkan pengalaman pembeli.

 

byd seal

 

BYD SEAL turut dilengkapi dengan pakej jaminan, Pakej itu termasuk waranti kenderaan enam tahun atau 150,000km, waranti bateri lapan tahun atau 160,000km, dan waranti unit pemanduan lapan tahun atau 150,000km.

Sebagai tambahan kepada jaminan tertunggak ini, SDM berusaha keras dengan menawarkan pilihan pakej Standard dan Perkhidmatan Plus, yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan individu.

Pakej tersebut tersedia untuk tempoh tiga tahun, enam tahun dan lapan tahun, pakej ini direka dengan teliti untuk menyediakan pemilikan kereta tanpa rumit.

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Untuk makluman, 800 tempahan BYD SEAL akan menerima kemudahan pengecasan Gentari atau ChargEV…
Model Terbaharu
Berbekalkan teknologi canggih, reka bentuk dan prestasi luar biasa, BYD SEAL menjadi antaraa salah…
Berita Domestik
Namun, sehingga penghujung tahun 2023, seperti tiada khabar mengenai model sedan kenderaan elektrik…