HONDA CITY HATCHBACK FACELIFT 2024 BAHARU - TEMPAHAN KINI DIBUKA

oleh Firdaus Razani|
Honda Malaysia hari ini mengumumkan akan melancarkan model City Hatchback versi facelift baharu pada Suku kedua tahun 2024.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

City Hatchback kini kekal sebagai salah satu model hatchback terlaris dalam segmen Bukan Nasional dan model facelift kini dibuka untuk tempahan di semua pengedar Honda seluruh negara.

city

Sejak diperkenalkan pada 2021, e:HEV RS untuk City Hatchback menyumbang 16 peratus kepada jumlah jualan hibrid Honda Malaysia setakat ini.

Model ini menandakan sumbangan penting untuk perkembangan model e:HEV Honda dalam pasaran.

Pada 2023, Honda Malaysia menjual sejumlah 10,300 unit City Hatchback dan ia mencapai kehadiran kukuh dalam segmen hatchback Bukan Nasional.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Hironobu Yoshimura berkata,
“Energetic Hatchback ini telah memikat hati sejak penampilan sulungnya pada 2021.

"Ia melepasi 28,700 unit dalam jualan dan mengesahkan statusnya sebagai sensasi hatchback terunggul Malaysia.” tambahnya.

City Hatchback yang dipertingkatkan menerima peningkatan dalam penampilan dan menampilkan reka bentuk yang lebih anggun, lebih dinamik yang akan memberi inspirasi kepada sesiapa sahaja yang melihat.

Varian e:HEV RS menampilkan bahagian luar yang lebih tajam dan lebih agresif yang memancarkan keseronokan murni.

Varian ini juga turut menampilkan Gril Depan Honeycomb yang direka bentuk baharu, Gril Depan Bawah dan bampar dengan penampilan yang lebih agresif, termasuk front fog garnish.

Daya tarikan sporty varian e:HEV RS diserlahkan lagi dengan reka bentuk Hiasan Bawah Bampar Belakang yang anggun, bersama-sama reka bentuk baharu Hiasan side sill yang lebih sporty.

Tambahan baharu yang menarik untuk New City Hatchback e:HEV RS ialah Roda Aloi 16-inci Berlina Black yang menawan yang memberikan rupa dan rasa hot hatch lengkap yang mustahil untuk diabaikan.

 

city

 

Varian RS dikuasakan oleh enjin 1.5L e:HEV yang menghasilkan 109PS dan 253Nm tork, mendominasi prestasi tork dalam kelasnya.

Sementara itu, 1.5L DOHC i-VTEC untuk versi petrol menghasilkan 121PS output maksimum dan 145Nm tork.

Enjin cekap ini terus menawarkan keseimbangan ideal prestasi 'seronok untuk dipandu' dan kecekapan bahan api yang luar biasa untuk jenis badan hatchback.

Honda SENSING disediakan dalam semua varian New City Hatchback dengan ciri tambahan Pemberitahuan Berlepas Kereta Utama (LCDN). sebagai ciri keselamatan yang lebih maju dari Teknologi Honda.

 

city

 

Sementara itu, varian e:HEV RS menerima ciri tambahan iaitu Low Speed Follow (LSF) untuk fungsi pemanduan yang lebih mudah.

City Hatchback baharu dijangka menarik minat golongan dewasa muda dan profesional yang menghargai keseimbangan teknologi canggih, gaya dan praktikal dalam perjalanan harian mereka.

Ia adalah kereta dengan pakej muda keseluruhan yang memenuhi trend pelanggan yang semakin meningkat semasa.

Untuk maklumat lanjut mengenai New City Hatchback, pelanggan boleh mengunjungi mana-mana pengedar sah Honda di seluruh negara atau menghubungi nombor Bebas Tol Honda di 1-800-88-2020 atau melayari www.honda.com.my.

Berita Berkenaan

Pelancaran
Sejak diperkenalkan pada 2021, e:HEV RS untuk City Hatchback menyumbang 16 peratus kepada jumlah…
Model Terbaharu
Sama seperti keluaran sebelum ini, ia masih mengekalkan enjin 1.0 liter turbo dan juga versi hibrid…
Berita Domestik
  HMSB turut memberi kenyataan bahawa mereka juga berjaya menerima lebih 105,000 tempahan dari…